1 jan. 2017

Nyårsafton

 

Vi firade nyår hemma hos Christina och Alexander. Riktigt roligt så kvällen gick fort. Adam och Josef har då roligt ned deras barn som är 15, 11 och 9 år.

Christina lagar så god mat!!! 

 

Meny:
Baconlindade dadlar, melonsallad, kex och brieost. (Dadlarna var så goda och jag har gjort sådana hemma idag.)

Dubbelmarinerad oxfilé, potatisrosor, bearnaisesås, grön sparris och körsbärstomater.

Pannacotta gjord på Mars med hallon 

 

Efter maten var barnen ute och åkte på sina hoverboards och vi vuxna kunde sitta och prata. Sedan hade de förberett lite lekar för att kvällen inte skulle gå för långsamt.. Först lekte vi chokladleken. Man sitter runt bordet och på en bricka finns en nedkyld chokladkaka, bestick och fingervantar. En tärning går runt, den som slår en sexa tar på sig vantarna och får börja äta den kalla chokladen med kniv och gaffel. Brickan med choklad står kvar hos samma person till nästa person slår en sexa, då skickas det vidare. Man vet aldrig hur många bitar man hinner äta innan man får lämna ifrån sig det. Så kul!

 


Nästa lek var julklappsleken. En tärning skickas runt, den som slår en 1 eller 6 får välja en julklapp från en hög på bordet. Tärningen går runt tills julklappshögen är uppdelad på samtliga. En klocka sätts på en tid (som bara den som ställer den vet om.) Tärningen fortsätter att gå runt och när man nu får en 1 eller 6 får man ta valfritt paket från någon annan, men man får inte ta det sista för någon. Klockan ringer och alla paketen får öppnas. Nu sätts klockan igen på en obestämd tid och tärningen fortsätter gå runt som innan och man fortsätter sno saker för varandra när man slår en 1 eller 6 ända tills klockan ringer. Även denna lek bjöd på mycket skratt och mycket spänning.

 


Kvällen avslutades med att vi skålade in nya året ute på gården medan vi tittade på fyrverkerier som smälldes runtomkring oss. Galet vad folk bränner upp pengar. Välkommen ÅR 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar