2 juni 2016

The dressmaker

I måndagskväll var det medlemskväll med bioklubben på Filmstaden. De förhandsvisade filmen the Dressmaker med Kate Winslet och Liam Hemsworth i huvudrollerna. Det bjöds på pop corn, choklad och dricka. Mannen, jag och båda pojkarna gick och tyckte den var väldigt bra. Josef var egentligen för liten för att förstå allt i detta drama men tyckte ändå att var ok. Det var goda pop corn tyckte han i alla fall :)

 


"Myrtle ”Tilly” Dunnage (Winslet) heter den glamourösa sömmerskan som återvänder likt en westerndoftande hämnerska till den lilla håla som en gång födde och kastade ut henne. Kvar finns en skröpligt aggressiv mor (Davis) och suddiga minnen. Dödade sömmerskan verkligen ett barn? Kanske. Tilly vill rekonstruera historien, och blir under tiden oväntat populär med sin förmåga att förvandla byns gråa sura möss till divor à la Gloria Swanson. De Anita Ekberg-vampiga kreationerna är magi mot den karga naturen. Och mitt i allt finns även en flämtande kärlekshistoria med traktens snygging Teddy (Hemsworth).

 

I slutänden blir det lite väl många trådar och udda lappar som ska tråcklas samman i berättelsen, men kläderna och skådespelarna så oemotståndliga att det är snudd på att jag börjar dela den lokala polisens (Weaving) fetisch för fjäderboa och glitter"


#blogg100

"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar