8 apr. 2016

Barn och unga får ålderssjukdommar

Jag lyssnade på ett avsnitt av Karlavagnen som var SÅ bra. Det handlade om skolgympan eller idrotten som det heter. Barnen idag rör alldeles för lite på sig. Det är den mest stillasittande generationen någonsin. Detta har även uppmärksammats i det härliga programmet Gympaläraren på SVT. 

Vi vet att barn och unga håller på att få ålderssjukdomar, som diabetes typ 2 och benskörhet, för att de rör för lite på sig. Det är dags att vi gör något åt det.

Det är inte bara skolan och idrottslektionernas ansvar!

Vi vuxna är våra barns förebilder!

Kan kännas som en klyscha kanske, men det är sant. Barnen gör inte som vi säger utan som vi gör.

Det handlar inte om att man som vuxen måste träna som en galning och vara förebild på det sättet men att vi rör på oss, reser oss från soffan. Det handlar om att göra saker ihop med barnen. Gå ut en stund på eftermiddagen efter skolan och jobbet och spela bandy ihop, eller hoppa studsmatta, eller cykla, eller gå på promenad och grilla, eller jag vet inte… Gör nåt som ni tycker är kul och som innebär rörelse. Hoppa en halvtimme på studsmattan med ditt barn om ni har en! Eller gå till Stadsparken ihop. Cykla tillsammans. Barn tycker att det är roligare så fort vi gör saker tillsammans med dem.

Var en förebild och res dig upp och släpp telefonen en stund....

Jag längtar efter att röra mig - att kunna cykla tillsammans med barnen nu när gatorna är fria från grus. 

#blogg100


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar