1 feb. 2016

The fifth wave


Innan Sofie åkte var vi på bio själva. Vi såg The fifth wave. Den var så spännande.

Tänk dig att ett stort moderskepp har stannat i jordens atmosfär och vi här nere på jorden inte på något sätt får kontakt med de där uppe. Vad vill de? Vill de umgås med oss eller döda oss?

Men så efter en stund kommer svaret: De vill definitivt döda oss, fyra olika ”vågor” (=katastrofer) slår ner och lamslår hela vår planet. Vi förstår att detta är riktigt smarta varelser, men om de vill döda oss varför förintar dom då bara inte hela jorden? Trots att de mycket effektivt har dödat stora delar av vår befolkning så är det ändå som att de på något sätt är lite försiktiga, vad är det de vill ha? Och vilka är de?

Efter dessa anfall är det alltså bara några få människor som överlevt. En av dessa är Cassie som helt ensam kämpar för sin överlevnad och att på något sätt återfinna sin lillebror som hon tror fortfarande är i livet. Det är Cassie som försöker att överleva i en värld som ödelagts av vågorna efter en utomjordisk invasion, som har reducerat befolkningen och skickat mänskligheten tillbaka till stenåldern. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar