2 jan. 2016

Mjölkchokladpannacotta

  • I kväll provade jag något nytt
    Mjölkchoklad
    pannacotta 


    2
     dl  
    vispgrädde
  • 2 msk  socker
  • 100 g  mjölkchoklad
  • 0,75 st  gelatinblad
    1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock. 
      Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter. 
      1. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl. 
        Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk hallon och en gräddklick 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar