28 aug. 2015

10 år

I morgon är det 10 år sedan jag började blogga. 10 år, som det hänt massor! Så klart det gör för en mamma mitt i livet med fem barn, jag hade fyra då.

Jag försöker minnas var det var som fick mig att börja blogga... Jag vet inte, jag bara började. Skrev ett kort ganska meningslöst inlägg 
"Så har vi sovit en natt i NYA radhuset. Alla sängar, köksbord och stolar körde G och jag dit igår *pust* I dag har jag träningvärk i ben och knän efter allt spring igår i trapporna. MEN VAD FINT DET ÄR!!...."

Bara så där - blev det en blogg. Första året 2005 blev det bara 37 inlägg. År 2010 gjorde jag över 500 inlägg med massor med bilder och att gå tillbaka och läsa det nu är riktigt kul. Det var innan Instagrams och Face books stora genombrott och bloggen var ett sätt att dela bilder.

Bloggen är för mig som en dagbok, men utan privata delar. Jag kan vara personlig men inte privat. Vem som helst kan läsa och varje gång jag kikar på statistiken undrar jag hur vår vardag kan vara så intressant. Galet! 

Om man läser min blogg i telefonen kan man, om man scrollar längst ner, välja webbversionen. Då ser man menyer på höger sidan, inte bara inlägg. Där finns bland annat arkiv där man kan klicka på olika år, månader och datum. Även vilka biofilmer jag sett och vilka böcker jag läst under året.

Längst upp i västra hörnet finns en sökruta (när man är i webbversion) där kan man skriva in nått man söker efter i bloggen. Om jag t ex undrar nått om Barnens hus, skriver jag det eller om man letar efter mitt fantastiska recept på kladdmuffins. Det är toppen!
Så går jag ofta tillbaka och söker efter när vi gjorde det eller var på en speciell plats.

Är det dags att sluta efter 10 års bloggande?! Bloggvärlden är helt död sägs det....

Nej, jag ska inte sluta. Det är för min egen skull jag bloggar och jag kommer skriva i 10 år till, tror jag. Nån gång ska jag på något sätt få ner en del av inläggen på papper i en bok. Jag använder ofta gamla bilder och texter från bloggen i mitt skapande av foto album.

Jag har en avslutad blogg som bara handlar om när jag väntar femte barnet Josef (finns blan länkarna på höger sida här i bloggen). Den är färdigbearbetad, att beställas som inbunden bok, i ett eller två exemplar och ska ges till sonen när han är vuxen.

Jag skulle vilja skriva en bok nån gång. Inte om mitt liv utan om någon mer spännande, påhittad karaktärs liv. Nån gång när jag har mer tid när alla barnen är vuxna kanske....

Långt inlägg om 10 års bloggande :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar