10 maj 2015

Utflykt - Skånes djurpark
I går var vi på en utflykt och jag kan varmt rekommendera den platsen - Skånes djurpark. Den ligger i Jularp utanför Höör i Skåne.

Man kommer nära - riktigt nära - våra svenska djur. Vi har klappat älgar, sett grävlingar äta på 1 meters avstånd. Sett fjällräv, rödräv, mårdhund, vildsvin, dovhjort, björnar, lodjur, sälar, får, getter, hönor, grisar, hästar och säkert fler svenska djur. Så roligt! Parken är ren och snygg med vacker natur och många lekmöjligheter. Det finns många grillplatser och fina picknick-områden men även restauranger och många fik/kiosker. En liten vattenrutschkana är öppen på sommaren. 

Ett upptäckarpass där barnen skulle lösa uppgifter, leta spår och få stämplar gjorde det extra spännande. Men det bästa var att få klappa en älg och se en söt knubbsäl vinka :)

Grillade hamburgare i solen och så vann bror 2 kg Toblerone, förgyllde dagen lite extra. Att vi spenderade dagen men min kära svägerska, älskade bror och söta kusinen Sara var så klart det allra bästa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar