21 mars 2015

Bio Insurgent

I kväll var Sandra och jag på bio, Insurgent, uppföljaren på Divergent.


Huvudpersonen Tris söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld. Så bra och spännande. Men vilket slut. 

Nu väntar vi på del 3 Allergiant.

Så här skrev jag när vi sett första filmen:
Jag gillade de tre böckerna i trilogin: Hungerspelen, Fatta eld och Revolt.... De liknande böckerna i trilogin Divergent hade jag helt missat. Jag måste läsa dem så snart som möjligt.

I går såg jag, två av mina döttrar och en kompis till dottern förhandsvisning av filmen Divergent. Wow, vilken film. Hundra gånger bättre än Hungerspelen (som blev lite för grym för min smak) och fantastiska skådespelare. Den har inte premiär förrän i april men gå och se den då!!! Jag väntar på del två och vill se den nu och inte om ett år men det är väl så filmskaparen vill ha det ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar