25 mars 2014

Divirgent

Jag gillade de tre böckerna i trilogin: Hungerspelen, Fatta eld och Revolt.... De liknande böckerna i trilogin Divergent hade jag helt missat. Jag måste läsa dem så snart som möjligt.I går såg jag, två av mina döttrar och en kompis till dottern förhandsvisning av filmen Divergent. Wow, vilken film. Hundra gånger bättre än Hungerspelen (som blev lite för grym för min smak) och fantastiska skådespelare. Den har inte premiär förrän i april men gå och se den då!!! Jag väntar på del två och vill se den nu och inte om ett år men det är väl så filmskaparen vill ha det ;)

Handling:

Beatrice Priors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Och under den hårda initieringsfasen som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar